5ο Διεπιστημονικό Διαπανεπιστημιακό Συνέδριο του Ε.Μ.Π. και του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π.
"ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΡΕΥΝΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ"
ΜΕΤΣΟΒΟ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2007
1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα, Ιούνιος 2005
1. ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.) ΤΟΥ Ε.Μ.Π. για την προστασία και ανάπτυξη του ορεινού περιβάλλοντος και των τοπικών ευρωπαϊκών πολιτισμών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ανάπτυξης του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π. μετά από πρόταση της Επιτροπής Σύνδεσης του Ε.Μ.Π. με το Μέτσοβο και εκτιμώντας την ουσιαστική επιτυχία των πρώτων Συνεδρίων που έγιναν το 1995, το 1998, το 2001 και το 2004, αποφάσισαν την οργάνωση του 5ου ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ το φθινόπωρο του 2007 στο Μέτσοβο.
Και με το Συνέδριο αυτό, το Ε.Μ.Π. αναγνωρίζει και τιμά τη συμβολή των Μετσοβιτών μεγάλων ευεργετών του στην ίδρυση, λειτουργία και ανάπτυξή του και επιστρέφει ένα μέρος του χρέους του στην γενέτειρα τους.
Το Θέμα του 5ου Διεπιστημονικού Διαπανεπιστημιακού Συνεδρίου του Ε.Μ.Π. είναι:
"ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΡΕΥΝΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ"
(Διεπιστημονικές Έρευνες, Μελέτες και Συμβολές, Έργα, Δράσεις, Στρατηγικές, Πολιτικές,
Εφαρμογές, Προοπτικές, Δυνατότητες και Περιορισμοί)
Εκτός από τις διεπιστημονικές έρευνες, ανακοινώσεις και μελέτες πανεπιστημιακών του Ε.Μ.Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, των άλλων Πανεπιστημίων της χώρας και της διασποράς, ερευνητών οι οποίοι στελεχώνουν τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας και τις σχετικές δημόσιες υπηρεσίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και επιστημόνων και μηχανικών οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της παραγωγής και της τεχνολογίας, για τα αντικειμενικά πολυδιάστατα σήμερα προβλήματα Παιδείας, Έρευνας και Τεχνολογίας, θα παρουσιασθούν στο Συνέδριο κριτικά και τεκμηριωμένα οι σχετικές ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες, τα προγράμματα, τα έργα, οι εφαρμογές και οι επιπτώσεις τους και θα διασταυρωθούν δημιουργικά, στο πλαίσιο ενός συγκροτημένου διεπιστημονικού διαλόγου, με τις ανάγκες, τις αντιλήψεις και τις απαιτήσεις των νέων ανθρώπων και των πολιτών της χώρας μας για μια καλύτερη ζωή σ’ έναν καλύτερο και ειρηνικό κόσμο.
2. ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ Ε.Μ.Π. ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕ.Κ.Δ.Ε. ΤΟΥ Ε.Μ.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ
Τα Συνέδρια του Ε.Μ.Π. και του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π. αποτελούν πλέον θεσμό του Ε.Μ.Π., πραγματοποιούνται από το 1995 κάθε τρία χρόνια στο Μέτσοβο και παρουσιάζουν:
Επιστημονικές, ερευνητικές και τεχνικές/τεχνολογικές συμβολές επιστημόνων και διπλωματούχων μηχανικών, αλλά και των μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, των άλλων Πανεπιστημίων της χώρας αλλά και της διασποράς, τόσο σε γενικότερα θέματα Παιδείας, Έρευνας, Τεχνολογίας, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, όσο και σε αντίστοιχα θέματα τα οποία σχετίζονται αμέσως ή εμμέσως με το Μέτσοβο και την Επαρχία Μετσόβου αλλά και το ευρύτερο Ηπειρωτικό περιβάλλον τους.
Τις καλύτερες διπλωματικές και/ή μεταπτυχιακές εργασίες σπουδαστών του Ε.Μ.Π., του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και των άλλων Πανεπιστημίων της χώρας σε θέματα ανάπτυξης μεθόδων, τεχνικών και εφαρμογών Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της χώρας μας.
Διεπιστημονικές και ολοκληρωμένες προσεγγίσεις, αναλύσεις και επεξεργασίες των πολυδιάστατων σύγχρονων, πλανητικής κλίμακας και σημασίας προβλημάτων, τα οποία σχετίζονται με την παρακολούθηση και προστασία του Ορεινού Περιβάλλοντος και των Τοπικών Πολιτισμών και γενικότερα με την πολυδιάστατη συμβολή της Παιδείας, της Έρευνας και της Τεχνολογίας στην Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη των ορεινών περιοχών.
3. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 5ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Το 5ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του Ε.Μ.Π. και του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π. στο παραπάνω πλαίσιο, θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στην μελέτη, την έρευνα και την ανάπτυξη μεθόδων και τεχνικών για την αντιμετώπιση ορισμένων αμέσου προτεραιότητας προβλημάτων συμβολής της Παιδείας, της Έρευνας και της Τεχνολογίας στην Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη της χώρας μας, για τα οποία καλούνται ιδιαίτερα:
Οι Σχολές, οι τομείς και τα εργαστήρια του Ε.Μ.Π., τα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και των άλλων ΑΕΙ της χώρας, οι Ηπειρώτες πανεπιστημιακοί της διασποράς, καθώς και οι διεπιστημονικές ερευνητικές τους ομάδες, να συμβάλουν με σχετικές εργασίες, ανακοινώσεις, σπουδαστικά θέματα, διπλωματικές και μεταπτυχιακές εργασίες, αξιοποιώντας τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές τους δυνατότητες στο διάστημα μέχρι την διεξαγωγή του Συνεδρίου.
Η ειδικότερη θεματολογία του 5ου Διεπιστημονικού Διαπανεπιστημιακού Συνεδρίου του Ε.Μ.Π. και του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π. περιλαμβάνει:
θεωρητικές συμβολές, αλλά και συγκεκριμένες εφαρμογές οι οποίες συνεισφέρουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη ή ολοκλήρωση μεθόδων, τεχνικών, λογισμικού και/ή λοιπών επιστημονικών και τεχνολογικών καινοτομιών σε ένα από τα παρακάτω διεπιστημονικά θεματικά πεδία:
Παιδεία, Έρευνα και Τεχνολογία για έναν ειρηνικό και καλύτερο κόσμο.. Στόχοι, αξίες, προγράμματα και περιεχόμενα σπουδών, ερευνητικά προγράμματα, τεχνολογικές καινοτομίες, εφαρμογές, αξιολόγηση αποτελεσμάτων σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, πολιτισμικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.
Κριτική προσέγγιση των εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών παιδείας, έρευνας και τεχνολογίας σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης.
Ο δημόσιος χαρακτήρας της παιδείας. Τεκμηριωμένες αλλά και αυτοκριτικές προσεγγίσεις υπεράσπισης των αξιών του. Οι ρίζες των προβλημάτων. Προτάσεις.
Ανταγωνισμός, αγορά, εργασιακές σχέσεις και Πανεπιστήμια. Μπορεί το "Επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο" να είναι Πανεπιστήμιο;
Παιδεία, Έρευνα και Τεχνολογία. Σχέσεις, Αλληλεξαρτήσεις, Αλληλεπιδράσεις, Όρια, Δυνατότητες, Περιορισμοί και Προοπτικές.
Ο ενιαίος ευρωπαϊκός χώρος των Πανεπιστημίων. Θετικές και αρνητικές όψεις. Μπορεί η οικονομία στην μονοδιάστατη θεώρησή της ως "αύξηση" ν’ αποτελεί τον ρυθμιστικό παράγοντα;
Παιδεία ως μόρφωση και πολιτισμός και η αγοραία ανταγωνιστική κερδοφόρος εκδοχή της. Βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη και ζημίες.
Για μια Εθνική Στρατηγική Παιδείας, Έρευνας και Τεχνολογίας. Προβλήματα, Δυνατότητες, Περιορισμοί και Προοπτικές.
Συμβολή των νέων τεχνολογιών στην παραγωγή νέων χρήσιμων για τον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο προϊόντων και υπηρεσιών (Ιατρική Τεχνολογία, Τηλεϊατρική, Τηλεπληροφορική, κ.λπ.) και στη βελτίωση των συνθηκών ποιότητας ζωής, εργασίας και παραγωγής στις ορεινές, νησιωτικές και υποβαθμισμένες αστικές περιοχές.
Ανάπτυξη φιλικών προς τον άνθρωπο, το φυσικό και το πολιτισμικό περιβάλλον μορφών και μεγεθών κατοικίας, τουριστικών εγκαταστάσεων και ενέργειας, και ιδιαίτερα στις ορεινές και νησιωτικές περιοχές
Παιδεία, Έρευνα και Τεχνολογία, για μια Ολοκληρωμένη (οικονομική, κοινωνική, πολιτική, τεχνική/τεχνολογική και πολιτισμική), Αποκεντρωμένη και άξια να βιωθεί Ανάπτυξη, σε διαλεκτική αρμονία και με σεβασμό στο περιβάλλον.
4. ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΣΤΕΡΣ
Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου θα λειτουργήσει και έκθεση πόστερς, καινοτομικών προσεγγίσεων ειδικών σχετικών σπουδαστικών διπλωματικών και μεταπτυχιακών εργασιών, αλλά και μελετών, εφαρμογών, έργων και ερευνών υποψηφίων διδακτόρων, διπλωματούχων Μηχανικών, άλλων επιστημόνων και δημοσίων υπηρεσιών, μελετητών, συμβούλων και κατασκευαστών στην αντιμετώπιση σύγχρονων αναπτυξιακών, περιβαλλοντικών και πολιτισμικών θεμάτων και προβλημάτων.
Ειδικότερα, μ' αυτή την πρώτη ανακοίνωση το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π. σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ανάπτυξης του ΜΕ.Κ.Δ.Ε., θέλουν να ενθαρρύνουν τα μέλη ΔΕΠ του Ε.Μ.Π. και τους σπουδαστές να προωθήσουν την εκπόνηση διπλωματικών και άλλων εργασιών στα θέματα της γενικής και της ειδικότερης θεματολογίας του Συνεδρίου.
5. ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Ο Πρύτανης του Ε.Μ.Π., Καθηγητής Α. Ανδρεόπουλος
Οι Αντιπρυτάνεις του Ε.Μ.Π., Καθηγητές Εμμ. Δρης και Παν. Κωττής
Ο πρώην Πρύτανης του Ε.Μ.Π. και Υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Καθηγητής Θ. Ξανθόπουλος
Ο πρώην Γεν. Γραμματέας του ΥΠ.Ε.Π.Θ., Αθ. Τσουροπλής
Ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ. Δήμου
Ο Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου, Δ. Πανοζάχος
Ο Νομάρχης Ιωαννίνων Αλ. Καχριμάνης
Ο Δήμαρχος Μετσόβου Κ. Τζαφέας.
6. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Ευστρ. Γαλανής, Ομότιμος Καθηγητής και πρώην Αντιπρύτανης του Ε.Μ.Π.
Θ.Π. Τάσιος, Ομότιμος Καθηγητής του Ε.Μ.Π.
Λ. Απέκης, Αν. Καθηγητής του Ε.Μ.Π., Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π.
Ερ. Καψωμένος, Καθηγητής και Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Γ. Κοσμετάτος, Καθηγητής του Ε.Μ.Π.
Κ. Κουτσόπουλος, Καθηγητής του Ε.Μ.Π.
Ν. Μαρκάτος, Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Ε.Μ.Π.
Δ.-Δ. Μπαλοδήμος, Καθηγητής και πρώην Αντιπρύτανης του Ε.Μ.Π.
Π. Νούτσος, Καθηγητής και πρώην Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Γ. Παναγιώτου, Καθηγητής του Ε.Μ.Π.
Δ. Ρόκος, Καθηγητής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π. (Υπεύθυνος του Συνεδρίου)
Σ. Σιμόπουλος, Καθηγητής και πρώην Αντιπρύτανης του Ε.Μ.Π.
7. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Ηλ. Ζούβιας, Νομικός, Πρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσοβιτών Αθηνών και Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ανάπτυξης του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π.
Ελ. Ρόκκου, Γεωπόνος, Στέλεχος Διαχειριστικής Αρχής Π.Ε.Π. Ηπείρου
Κ. Βασίλη-Βασιλείου, Διπλ.Α.Τ.Μηχ., Ε.Μ.Π.
Ε. Δημοπούλου, Δρ. Μηχ., Ε.Μ.Π.
Π. Ζεντέλης, Αναπλ.. Καθηγητής του Ε.Μ.Π. (Συντονιστής της Επιτροπής)
Δ.-Δ. Μπαλοδήμος, Καθηγητής του Ε.Μ.Π.
Αν. Παπαγιάννη, Διπλ. Α.Τ.Μηχ., Ε.Μ.Π.
Διον. Παπαχρήστου, Δρ.Μηχ. Ε.Μ.Π.
Δ. Ρόκος, Καθηγητής του Ε.Μ.Π., (Υπεύθυνος του Συνεδρίου)
8. ΑΘΛΟΘΕΤΗΣΗ
ΒΡΑΒΕΙΩΝ
Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ε.Μ.Π., μετά από εισήγηση της Επιτροπής Σύνδεσης του Ε.Μ.Π. με το Μέτσοβο και του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π., ενέκρινε την αθλοθέτηση δύο συνολικά βραβείων, των € 1000 το κάθε ένα, για τις καλύτερες διπλωματικές ή ειδικές εργασίες τελειοφοίτων και μεταπτυχιακών σπουδαστών του Ε.Μ.Π. καθώς και υποψηφίων διδακτόρων του Ε.Μ.Π., και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε κάθε ένα από τα παρακάτω θέματα της επιλογής τους:
· Συμβολές του Ε.Μ.Π. και/ή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις περιοχές της παιδείας, της έρευνας και της τεχνολογίας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη των λιγότερο ευνοημένων ορεινών, νησιωτικών και αστικών περιοχών της χώρας και
Συμβολές του Ε.Μ.Π.και/ή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την προστασία και ανάπτυξη των τοπικών ευρωπαϊκών πολιτισμών μέσα από δράσεις παιδείας, έρευνας και τεχνολογίας.
Οι εργασίες αυτές μετά από μία γενική θεωρητική εισαγωγή, θα μπορούν να πραγματεύονται το κάθε θέμα από την ειδική επιστημονική - ερευνητική - μελετητική - τεχνολογική οπτική της συγκεκριμένης ειδικότητας των συγγραφέων τους και να παρουσιάσουν τις μεθόδους και τεχνικές τους και τα συμπεράσματα, αποτελέσματα, προτάσεις τους σε κείμενο, σύμφωνα με τις οδηγίες της επιστημονικής έκδοσης του ΤΕΕ και σε poster. Ενθαρρύνονται οι σχετικές Ολοκληρωμένες Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις.
Η Επιστημονική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να εισηγηθεί στο Πρυτανικό Συμβούλιο του Ε.Μ.Π. την αύξηση του ποσού του κάθε βραβείου κατά € 700, εφ' όσον στην Διεπιστημονική Ερευνητική Ομάδα η οποία υπέβαλε εργασία που βραβεύθηκε συμμετέχουν και νέοι διδάκτορες μηχανικοί ή διδάκτορες του Ε.Μ.Π. και/ή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Επιστημονική Επιτροπή Κρίσης των εργασιών είναι η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου.
Σε Ειδική Συνεδρίαση του Συνεδρίου θα παρουσιασθούν οι εργασίες που θα βραβευθούν και θα απονεμηθούν τα σχετικά βραβεία.
9. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ε.Μ.Π. μετά από εισήγηση της Επιτροπής Σύνδεσης του Ε.Μ.Π. με το Μέτσοβο και του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π., ενέκρινε την προκήρυξη διαγωνισμού μεταξύ των σπουδαστών του Ε.Μ.Π. και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με βραβείο € 500 για την καλύτερη αφίσα του 5ου ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ Ε.Μ.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ με θέμα: "ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΡΕΥΝΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ".
10. ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ / ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι να παρουσιάσουν εργασίες τους στο Συνέδριο επιστήμονες, διπλωματούχοι μηχανικοί, ερευνητές και μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) των Α.Ε.Ι. της Ελλάδας και της διασποράς θα πρέπει να υποβάλουν περιλήψεις των εισηγήσεών τους στο πλαίσιο της γενικής και ειδικής θεματολογίας του Συνεδρίου μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2006.
Επίσης τα μέλη Δ.Ε.Π. των Α.Ε.Ι. της Ελλάδας και της διασποράς τα οποία θα δώσουν θέματα σχετικών διπλωματικών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών και ειδικών εργασιών, θα πρέπει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2005 να ενημερώσουν γραπτά τον Υπεύθυνο του Συνεδρίου αναφέροντας τα ονόματα των φοιτητών και το σχετικό θέμα.
Οι περιλήψεις θα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένες σε χαρτί Α4 με 2,5cm περιθώριο, να μη υπερβαίνουν τις πεντακόσιες λέξεις και να περιγράφουν με σαφήνεια: το αντικείμενο της εισήγησης, την μεθοδολογία προσέγγισης του θέματος, τα εμπειρικά στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν καθώς και ορισμένα ενδεικτικά στοιχεία σχετικά με τα συμπεράσματα.
Οι υποψήφιοι εισηγητές θα πρέπει να συμπεριλάβουν στις περιλήψεις τους και τις πιο βασικές βιβλιογραφικές τους αναφορές.
Στις περιλήψεις θα πρέπει να προτάσσονται κεντρωμένα: Ο τίτλος της εργασίας και στη συνέχεια τα ονόματα, οι ιδιότητες και οι διευθύνσεις των συγγραφέων.
Οι εισηγητές των οποίων οι περιλήψεις θα επιλεγούν από την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου θα ειδοποιηθούν μέχρι την 31η Μαΐου 2006 για να υποβάλουν το πλήρες κείμενο των εισηγήσεών τους σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, με τελική προθεσμία την 31η Δεκεμβρίου 2006, σύμφωνα με τις προδιαγραφές οι οποίες θα τους σταλούν.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η φύση και η φιλοσοφία του θεσμού αυτών των Διεπιστημονικών Συνεδρίων επιβάλλουν τα μεγάλα διαστήματα για την υποβολή των περιλήψεων και μετά των οριστικών κειμένων των εργασιών, στο βαθμό που αυτές μπορούν από τώρα να σχεδιάζονται και να διεξάγονται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής, ερευνητικής αλλά και της μελετητικής διαδικασίας των Α.Ε.Ι. και των ερευνητικών και μελετητικών φορέων του δημοσίου, του κοινωνικού και του ιδιωτικού τομέα αντίστοιχα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για συμβολή της παιδείας, της έρευνας και της τεχνολογίας στην ολοκληρωμένη (κοινωνική, οικονομική, πολιτική, πολιτισμική και τεχνική/τεχνολογική) ανάπτυξη της χώρας μας.
Οι προθεσμίες θα τηρηθούν αυστηρά και μόνο οι εργασίες οι οποίες θα εγκριθούν στην τελική τους μορφή από την Επιστημονική Επιτροπή θα δημοσιευθούν στον τόμο των Πρακτικών.
Για κάθε σχετική πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης (Καθηγητής Δ.Ρόκος), τηλ. 210-7722593 και 210-7722597, Fax: 210-7722594, Email: naturesl@central.ntua.gr, http://old.ntua.gr/MIRC/
Οι εισηγήσεις και οι περιλήψεις θα πρέπει να αποστέλονται στην Διεύθυνση:
Καθηγητή Δ.Ρόκο
Επιστημονικό Υπεύθυνο ΜΕΚΔΕ του Ε.Μ.Π.
Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης
Τομέας Τοπογραφίας
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Ηρώων Πολυτεχνείου 9
157 80 Ζωγράφος
Επιτροπή Σύνδεσης του Ε.Μ.Π. με το Μέτσοβο και
Επιστημονική Επιτροπή του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου