English 

2013-07-01

Πρόταση από την SAP για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Αξιότιμε κύριε Σιμόπουλε,

Γνωρίζοντας ότι οι δύσκολες συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχουν επηρεάσει και το χώρο της εκπαίδευσης, η SAP Hellas προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίζει το έργο των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και να προωθεί την καινοτομία. Σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο co-CEO της SAP AG Jim H. Snabe συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά και συζήτησαν μια σειρά ενεργειών με στόχο την αύξηση της απασχόλησης και τη στήριξη της έρευνας και της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο των παραπάνω ενεργειών, η SAP Hellas επιθυμεί να προσφέρει την πλατφόρμα SAP ΗΑΝΑ σε έναν ορισμένο αριθμό Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Η προσφορά των δικαιωμάτων χρήσης γίνεται χωρίς κόστος.

Το SAP HANA είναι μια εντελώς καινοτόμος πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών και ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων, που παρέχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης συναλλαγών, προγνώσεων και ανάλυσης στοιχείων. Πρόκειται για μια επαναστατική καινοτομία που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον μπορούμε να επεξεργαστούμε δεδομένα και να επιλύσουμε προβλήματα που μέχρι πρότινος απαιτούσαν τεράστια υπολογιστική ισχύ και κατά πολύ υψηλότερες επενδύσεις. Πιστεύουμε ότι το ακαδημαϊκό προσωπικό, οι φοιτητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα σπουδών του ΕΜΠ και οι υποψήφιοι διδάκτορες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη χρήση της τεχνολογίας αυτής αλλά και να εκμεταλλευτούν την πλατφόρμα αυτή παράγοντας καινοτομικά αποτελέσματα, προϊόντα και υπηρεσίες.

Περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα SAP HANA μπορείτε να βρείτε στα αρχεία που επισυνάπτονται, καθώς και στους παρακάτω συνδέσμους:

·          Forrester Report: SAP Named a Leader in "Big Data" Predictive Analytics Solutions

·          Gartner Whitepaper: SAP Throws Down the Next Generation Architecture Gauntlet with [SAP] HANA (pdf)

·          IDC Whitepaper: Big Data: Trends, Strategies, and SAP Technology (pdf)

·          Gartner Report: SAP is Driving Analytics, Cloud and Mobility in the Nexus of Forces

·          IDC Whitepaper: Faster, Higher, Stronger: In-Memory Computing Disruption and What SAP HANA Means for Your Organization (pdf)

·          Gartner Report: SAP Positioned in Leaders Quadrant for Data Integration Tools

·          SAP Recognized for Advancing Governance, Risk and Compliance Analytics

·          Quote from Gartner’s analyst Donald Feinberg. " It`s the only in-memory DBMS (database management system) that can do data warehousing and transactions in the same database. That`s where it`s unique."


SAP HANA Use Cases relevant to Public Sector:

·          Detect Government Fraud, Waste and Abuse

·          Transaction History & Spend Analysis

·          Managing Spend

 
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Στο επόμενο διάστημα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, προκειμένου να μας γνωρίσετε το ενδιαφέρον σας σχετικά με την πρότασή μας.

 
Με εκτίμηση,

Manos Raptopoulos
Managing Director SAP Hellas & Cyprus
COO South Europe

 

Επισυναπτόμενα: