English 

2014-12-15

Διαγωνισμός Εφαρμογών Λογισμικού για τα μέλη της κοινότητας του ΕΠΙΣΕΥ και του ΕΜΠ

H Δομή Διασύνδεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας (ΕΠΙΣΕΥ – ΕΜΠ) και η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ προκηρύσσουν την έναρξη διαγωνισμού καινοτομίας στην θεματική περιοχή των εφαρμογών λογισμικού.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στα μέλη της κοινότητας του ΕΠΙΣΕΥ και του ΕΜΠ όπως νέους φοιτητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές, νέους ερευνητές ή ομάδες ερευνητών, υποψήφιους διδάκτορες, κλπ.

 

Οι τρεις καλύτερες προτάσεις που θα αναδειχθούν από το διαγωνισμό θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλο και θα προκριθούν στον τελικό Διαγωνισμό Καινοτομίας που θα διεξαχθεί από το Δήμο Αθηναίων μέσω του Innovathens. Στο διαγωνισμό αυτό θα συμμετέχουν ομάδες που θα προκριθούν από τις αντίστοιχες ΜοΚΕ των πανεπιστημίων με έδρα το Δήμο Αθηναίων. Οι ομάδες θα κάνουν μια ολιγόλεπτη (δεκάλεπτη) παρουσίαση της ιδέας ή του σχεδίου που έχουν διαμορφώσει. Η παρουσίαση θα γίνεται στις υπόλοιπες ομάδες που θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους στη συγκεκριμένη ερευνητική περιοχή, αλλά και σε άτομα με αντίστοιχη επαγγελματική ενασχόληση –επιχειρηματίες, angels, venture capitalists, συνδέσμους σχετικών επιχειρήσεων κλπ. Το ακροατήριο θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει ερωτήσεις και να διατυπώνει σχόλια για κάθε πρόταση για ένα 10λεπτο.

 

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την επιχειρηματική τους ιδέα ηλεκτρονικά στους ιστότοπους της ΜοΚΕ ΕΜΠ (http://mke.ntua.gr/diagwnismos_kainotomias) και της δομής (gontua.wordpress.com) έως τις 7 Ιανουαρίου 2015.

 

Οι προτάσεις θα πρέπει να αφορούν στην θεματική περιοχή των εφαρμογών λογισμικού.

Τα κριτήρια επιλογής των τριών προτάσεων που θα αναδειχθούν στον τελικό διαγωνισμό θα τα βρείτε εδώ.

 

Η Επιτροπή Αξιολόγησης των προτάσεων αποτελείται από μέλη εγνωσμένου κύρους, προερχόμενα από την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πολυτεχνείου, ΕΠΙΣΕΥ και του χώρου των επιχειρήσεων.