English 

2010-09-28

Ανακοίνωση του Υπ.Παιδείας και του ΕΔΕΤ για την ηλ.υπηρεσία διανομής συγγραμμάτων Εύδοξος

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας:


Από την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, τα διδακτικά συγγράμματα θα διανέμονται με την βοήθεια της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας ΕΥΔΟΞΟΣ. Το νέο σύστημα καλύπτει όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, με κύριο σκοπό την έγκαιρη παράδοση των συγγραμμάτων στους δικαιούχους φοιτητές.

Αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες δίνονται στη σελίδα: http://eudoxus.gr/

Τα επιμέρους συγγράμματα που έχουν επιλεγεί από τα Τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ φαίνονται στη σελίδα:

https://service.eudoxus.gr/secapp/public/intro.html

Οι δηλώσεις συγγραμμάτων από τους φοιτητές θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 4/10/2010, με χρήση των κωδικών πρόσβασης (username/password) που χορηγούνται από τα οικεία Ιδρύματα.

Όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να μάθουν εάν διαθέτουν έγκυρους κωδικούς πρόσβασης, μπορούν να επισκέπτονται από σήμερα τη σελίδα:

http://eudoxus.gr/StudentEntryCheck

Σε περίπτωση που οι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι λειτουργικοί ή είναι ελλιπείς, θα πρέπει να γίνεται επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία του Ιδρύματος, ώστε να εξασφαλιστεί η κατοχή λειτουργικών κωδικών πρόσβασης.

Η υπηρεσία ΕΥΔΟΞΟΣ υλοποιείται για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας από το ΕΔΕΤ (Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας) και υποστηρίζεται από ειδικό Γραφείο Αρωγής Χρηστών: http://eudoxus.gr/Contact.aspx


Για το ΕΜΠ, η ταυτοποίηση των μελών του ιδρύματος γίνεται μέσω της Υπηρεσίας Ταυτοποίησης που παρέχεται από το Κέντρο Δικτύων του Ε.Μ.Π.  Η Υπηρεσία Ταυτοποίησης επιτρέπει την πρόσβαση των μελών της Πολυτεχνειακής κοινότητας σε υπηρεσίες που παρέχονται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών.

Η Υπηρεσία Ταυτοποίησης έχει δημιουργηθεί και συντηρείται από το Κέντρο Δικτύων με σκοπό να επιτρέπει στα μέλη του ΕΜΠ να ταυτοποιούνται σε ένα σταθερό ασφαλές γνωστό σημείο (https://login.ntua.gr) από οπουδήποτε και να χρησιμοποιούν συνεργαζόμενες υπηρεσίες τρίτων. Το ζεύγος ονόματος/συνθηματικού (username/password) για την Υπηρεσία Ταυτοποίησης είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται για όλες τις τρέχουσες υπηρεσίες του ΚΕΔ, όπως my.ntua.gr, mail.ntua.gr, vpn.ntua.gr, mycourses, wifi, mailing lists κλπ.

Μερικές από τις άλλες υπηρεσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω της Υπηρεσίας Ταυτοποίησης είναι:

Περισσότερες πληροφορίες για την Υπηρεσία Ταυτοποίησης, συμπεριλαμβανομένων και αποκρίσεων σε συχνές ερωτήσεις, μπορούν να βρεθούν στο site του Κέντρου Δικτύων. Πληροφορίες για την κάθε επιμέρους υπηρεσία μπορούν να αναζητηθούν από τον αντίστοιχο φορέα που την συντηρεί.

Για ερωτήσεις, παρατηρήσεις ή προτάσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Δικτύων γράφοντας στο help-data@noc.ntua.gr ή καλώντας το 210-772-1861.