English 

2011-07-11

Ευαισθητοποίηση ενόψει του Διαγωνισμού για τα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία 2012

Τα «Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία» είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θεσπίστηκαν πρώτη φορά από τη Γενική Δ/νση Επιχειρήσεων το 2006 για να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν την αριστεία δημοσίων φορέων που προωθούν την επιχειρηματικότητα και τις μικρές επιχειρήσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Με αυτό τον τρόπο, δίδεται η δυνατότητα να προβληθούν οι επιτυχημένοι δημόσιοι φορείς προώθησης των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, προβάλλοντας βέλτιστες πολιτικές και πρακτικές για την επιχειρηματικότητα, ενημερώνοντας το κοινό σχετικά με την προστιθέμενη αξία της επιχειρηματικότητας, ενθαρρύνοντας και παρέχοντας κίνητρα σε δυνητικούς επιχειρηματίες.

Ειδικότερα, στα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία καλούνται να συμμετάσχουν εθνικές, περιφερειακές ή τοπικές αρχές ή συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, τη Νορβηγία, τη Σερβία ή την Τουρκία που έχουν συμβάλει στην ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη ανακοινώσει, ότι φέτος θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός τον Οκτώβριο 2011 και τα βραβεία θα απονεμηθούν το Νοέμβριο 2012 κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας στην Ε.Ε. Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας (ΓΓΒ) συμμετέχει ενεργά από την πρώτη στιγμή και υλοποιεί το θεσμό αυτό στην Ελλάδα από το 2006. Έτσι, η ΓΓΒ θα καλέσει και φέτος τους ενδιαφερόμενους δημόσιους φορείς (Δήμους, Κοινότητες,  Περιφέρειες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Επιμελητήρια, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ή συμπράξεις ιδιωτικού-δημοσίου τομέα) να καταθέσουν τις προτάσεις τους, αμέσως μόλις οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία. 

 

 

Επισυναπτόμενα: