English 

2011-09-15

Να ανοίξει το Πολυτεχνείο - Θέση μελών ΔΕΠ ΕΜΠ

Τα μέλη ΔΕΠ του ΕΜΠ που υπογράφουμε αυτό το κείμενο εκφράζουμε την έντονη διαφωνία μας για τις αδιέξοδες καταλήψεις και τις ανέξοδες απεργίες που οδηγούν το Πολυτεχνείο, έναν από τους παλαιότερους και εγκυρότερους θεσμούς της ελληνικής κοινωνίας, σε κατάσταση απαξίωσης.

Θεωρούμε ότι τα ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ με πλήρεις ακαδημαϊκές λειτουργίες είναι δημοκρατική κατάκτηση και αποτελούν επιταγή της κοινωνίας, ιδιαίτερα στην σημερινή κρίσιμη συγκυρία.

Οι όποιες επιφυλάξεις ή/και αρνητικές εκτιμήσεις για τις πρόσφατες θεσμικές αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση δεν αποτελούν άλλοθι για τις συνθήκες ακαδημαϊκής εκτροπής που υπονομεύουν το μέλλον των σπουδαστών μας, ενώ δυσφημούν το δημόσιο πανεπιστήμιο και το σύνολο των Πανεπιστημιακών. Η Ακαδημαϊκή Κοινότητα έχει την ευθύνη για μία ουσιαστική αξιοποίηση, αποτίμηση και βελτίωση του νέου θεσμικού πλαισίου στην πορεία εφαρμογής του.

Καλούμε επίσης τις πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ, να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες για την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία του Ιδρύματος.

 

Το κείμενο αυτό έχουν  ήδη υπογράψει περισσότερα από 150 μέλη ΔΕΠ από όλες τις Σχολές του ΕΜΠ.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://apps.simor.ntua.gr/apps/asp1_quest.asp για να δείτε τον κατάλογο των μελών ΔΕΠ που έχουν ήδη υπογράψει, καθώς επίσης να προσθέσετε την υπογραφή σας κι εσείς, εφόσον συμφωνείτε.