English 

2012-01-30

Διαγωνισμός «Οδύσσειες Καινοτομίας 2012»

Σας ενημερώνουμε ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου προκηρύσσουν το Διαγωνισμό «Οδύσσειες Καινοτομίας 2012», στοχεύοντας στη βράβευση και υποστήριξη του καλύτερου επιχειρηματικού σχεδίου που βασίζεται σε ερευνητική καινοτομία.

Ο Διαγωνισμός περιλαμβάνει:

  • Συνάντηση μεσιτείας για τη δημιουργία ομάδων αποτελουμένων από 4-5 άτομα η κάθε μία
  • Παρακολούθηση εντατικού κύκλου σεμιναρίων από τις ομάδες που θα επιλεγούν, διάρκειας περίπου 25 ωρών
  • Ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων με την καθοδήγηση μεντόρων (τεχνικών και οικονομολόγων)
  • Αξιολόγηση και βράβευση του καλύτερου επιχειρηματικού σχεδίου
  • Οικονομική στήριξη στη δημιουργία της νέας επιχείρησης ( start up )

Στο διαγωνισμό μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ομάδες με συγκεκριμένη καινοτόμα ιδέα. Οι ομάδες μπορούν να διαμορφώνονται από απόφοιτους, φοιτητές και μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας και της αλλοδαπής με βασική προϋπόθεση ο συντονιστής της ομάδας είτε να έχει σχέση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είτε να κατάγεται ή να διαμένει στην Ήπειρο.

Για όσα μεμονωμένα άτομα θέλουν να συμμετέχουν , αλλά δεν έχουν έτοιμη ομάδα ή ιδέα καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή (μέχρι και 31/1/2012) στη Συνάντηση Μεσιτείας ( matchmaking ), που θα πραγματοποιηθεί στις 10/2/2012 . Σκοπός της συνάντησης είναι να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν πρόσωπο με πρόσωπο τις δυνατότητες συνεργασίας για υποβολή πρότασης συμμετοχής στο Διαγωνισμό, με άλλα άτομα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό.

  • Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στη Συνάντηση Μεσιτείας : 31 Ιανουαρίου 2012
  • Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Διαγωνισμό : 24 Φεβρουαρίου 2012

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Διαγωνισμό επισκεφθείτε το δικτυακό του τόπο στο http://ok2012.uoi.gr/ ή στείλτε μήνυμα στο ok2012@uoi.gr