English 

2012-03-22

Intra-ACP academic mobility Scheme Call (EACEA/11/12)

Σας ενημερώνουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τη δεύτερη πρόσκληση υποβολής προτάσεων EACEA/11/12 για το πρόγραμμα κινητικότητας ακαδημαϊκών INTRA-ACP, καταληκτική ημερομηνία της οποίας έχει οριστεί η 10η Μαΐου 2012.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης και της κινητικότητας στην Αφρική, την Καραϊβική και τον Ειρηνικό. Στο πλαίσιο αυτό, επιχορηγούνται συμπράξεις μεταξύ Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενώ επίσης απονέμονται υποτροφίες για φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό, προκειμένου να πραγματοποιήσουν σπουδές (σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο) ή διδακτική δραστηριότητα σε κάποια άλλη χώρα που καλύπτεται από το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό, βασιζόμενο στο αντίστοιχο πρόγραμμα της Αφρικανικής Ένωσης Mwalimu Nyerere, έχει διαμορφώσει ένα παρόμοιο σχήμα για την Καραϊβική και τον Ειρηνικό.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων θα επιλεγούν 5 συμπράξεις για το Lot 1 – Αφρική και 1 σύμπραξη για το Lot 2. Τα θεματικά πεδία που καλύπτονται είναι τα ακόλουθα:

- Γεωργία
- Ενέργεια
- Ιατρικές επιστήμες
- Μηχανική

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση υποβολής προτάσεων και τα έντυπα αιτήσεων είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://eacea.ec.europa.eu/intra_acp_mobility/funding/2012/call_eacea_11_12_en.php, ενώ η αναζήτηση εταίρων είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας http://intra-acp-mobility.teamwork.fr/partner_search/home.php