English 

2013-07-13

Ανακοίνωση του Πρύτανη για τη δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής / Κατατάξεις Οργανισμών για τα Ερευνητικά Έργα που χρηματοδοτούνται(ειδικά στο FP7)

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει τα στατιστικά στοιχεία / Κατατάξεις Οργανισμών για τα Ερευνητικά  Έργα που χρηματοδοτούνται  (ειδικά στο FP7).

Το φετινό δημοσίευμα, που αναφέρεται στο 2012, δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο :

Δημοσίευση

Από τα στοιχεία και τους πίνακες που παρατίθενται, παρατηρεί κανείς ότι το ΕΠΙΣΕΥ  (ICCS) συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία  που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια. Ενδεικτικά, κατατάσσεται στους πρώτους 20 ερευνητικούς φορείς που συμμετέχουν στο FP7-ICT την τελευταία 5-ετία σε όλη την Ευρώπη.  Στην Ελλάδα κατατάσσεται στη 2η θέση, και μάλιστα μαζί με το ΕΜΠ (ΕΛΚΕ) καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με διαφορά από τον δεύτερο.

Για μια ακόμη φορά οφείλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε όλους  τους εξαιρετικούς επιστήμονες  που αποτελούν το Ερευνητικό δυναμικό της ΣΗΜΜΥ του ΕΜΠ και του ΕΠΙΣΕΥ, καθώς και όλα τα διοικητικά στελέχη του ΕΠΙΣΕΥ και των εργαστηρίων του.

Τα συγχαρητήρια επεκτείνονται και σε όλους τους ερευνητές του Ιδρύματος για την επίζηλη θέση την οποία καταλαμβάνει το Ιδρυμα, μέσω του ΕΛΚΕ, μεταξύ των ξένων και ελληνικών Πανεπιστημίων και στην κατάταξη του 2012.

12 Ιουλίου 2013

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ

Σ.Ε.Σιμόπουλος

Επισυναπτόμενα: