English 

2010-09-27

Τιμητική Διάκριση του Καθηγητή-Ακαδημαϊκού Α. Κουνάδη

Με το ετήσιο βραβείο Blaise Pascal της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών (European Academy of Sciences) στην επιστήμη του μηχανικού (engineering) πρόκειται να τιμηθεί ο Ομότιμος Καθηγητής του Ε.Μ.Π. και Ακαδημαϊκός κ. Αντώνιος Κουνάδης. Συγχρόνως θα τιμηθούν και άλλοι πέντε διακεκριμένοι ξένοι επιστήμονες στις περιοχές: ιατρικής, φυσικής, αστροφυσικής, χημείας και επιστήμης των υλικών.

Το βραβείο απονέμεται στον κ. Κουνάδη εις «αναγνώριση της εξαιρετικής συμβολής του στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων μη γραμμικών στατικών και δυναμικών προβλημάτων ευστάθειας συντηρητικών και μη-συντηρητικών αποσβενυμένων και μη-αποσβενυμένων συστημτων, και αυστηρών μαθηματικών μεταλυγισμικών αναλύσεων φορέων».

Ο κ. Κουνάδης είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ξένος εταίρος της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, μέλος της Academia Europaea, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, της Διεθνούς Ακαδημίας Μηχανικών, εταίρος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Νις της Σερβίας και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, έχει δε τιμηθεί με πολλά βραβεία και διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η τελετή απονομής των βραβείων από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών θα λάβει χώρα στην αίθουσα τελετών του κτιρίου της Ακαδημίας Αθηνών στην οδό Πανεπιστημίου, την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 πμ.

Επισυναπτόμενα: