English 

2013-04-30

Δημόσια Διαβούλευση για το υποέργο 2 & 4 «Εξελιγμένες Υπηρεσίες ταυτοποίησης/πρόσβασης στη Βιβλιοθήκη του Ε.Μ.Π.» της ενταγμένης πράξης με τίτλο: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Ε.Μ.Π.»

Δημόσια Διαβούλευση για το υποέργο 2 & 4 «Εξελιγμένες Υπηρεσίες ταυτοποίησης/πρόσβασης στη Βιβλιοθήκη του Ε.Μ.Π.» της ενταγμένης πράξης με τίτλο: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ  ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Ε.Μ.Π.»

Το έργο αφορά στην ενσωμάτωση τεχνολογιών RFID στις κυριότερες λειτουργίες της βιβλιοθήκης ΕΜΠ, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών, την αύξηση της αποδοτικότητας, τη διασφάλιση των τεκμηρίων, καθώς και την εξοικονόμηση πόρων, τόσο ανθρώπινων όσο και υλικών

Βασικό αντικείμενο του έργου είναι:

Η εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού RFID ο οποίος θα υποστηρίξει τις υπηρεσίες δανεισμού και διαχείρισης του υλικού. Πιο αναλυτικά, θα εγκατασταθούν σε όλο το υλικό της βιβλιοθήκης (βιβλία, cd-rom, κ.λπ.) RFID tags, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα barcodes και τις μαγνητικές ταινίες ασφαλείας. Επίσης, η κάρτα χρήστη θα αντικατασταθεί σταδιακά από κάρτα RFID και θα εγκατασταθούν σταθμοί αυτόματου δανεισμού /επιστροφής τεκμηρίων, καθώς και RFID πύλες στις εισόδους του χώρου της βιβλιοθήκης.

Το έργο έχει ενταχθεί στην Πρόσκληση 21.1 του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» (κωδικός ΟΠΣ 304200 και κωδικός υποέργου 2 & 4) και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των διακοσίων πενήντα εννέα χιλιάδων εφτακοσίων ευρώ (259.700,00€) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%. Αξία χωρίς ΦΠΑ: 211.138,21€

Η Δημόσια Διαβούλευση θα διαρκέσει από 29/4/2013 έως και 24/5/2013

Τα σχόλια υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση ntua_ir@lib.ntua.gr

 

Επισυναπτόμενα: